.

.

New
Recombinant Lassa вирус Пред-гликопротеин polyprotein GP комплекс (GPC) (Recombinant Протеини)

Recombinant Lassa вирус Пред-гликопротеин polyprotein GP комплекс (GPC) (Recombinant Протеини)

DEN 2032.80

Стока
Достапно.

Gene Name : LASVs Sgp2; ОУН; Recombinant Пред-гликопротеин polyprotein GP комплекс (GPC).Syn Name : Баферот за Складирање||PBS p H 7.4, 50% glycerol; гликопротеин. 2. SSP 3. Гликопротеин G1; 4. GP1 5. Гликопротеин G2; 6. GP2 ; GP-C; SSP; GP1; GP2. Пред-гликопротеин polyprotein GP комплекс.Извор : E Коли или Квасец.Чистота : >90%; *Таг Информации : Неговата означени.Видови : Lassa вирус (вирус Глувчето/Сиера Леоне/Josiah/1976) (LASV).Бафер за складирање : PBS p H 7.4, 50% glycerol; *Seq Pos : 260-491. Чување : Чувајте во -20 степен C. За продолжен за складирање, чување на -20 или -80 степен C. СЛОБОДНО-8 GB-USBDrive за оваа точка.Објектот е за истражување употреба.НЕ за дијагностички/тераписка постапка.Syn Name : Пред гликопротеин polyprotein GP комплекс се расцепуваат во следниве 3 синџири : 1. Стабилна сигнал peptide; *Форма : Оваа ставка го бара обичај производство и да доведе времето е помеѓу 5-9 недели.Ние можеме да произведуваат сопствени според вашите спецификации.; *Seq : GTFTWTLSDSEGKDTPGGYCLTRWMLIEAELKCFGNTAVAKCNEKHDEEFCDMLRLFDFNKQAIQRLKAEAQMSIQLINKAVNALINDQLIMKNHLRDIMGIPYCNYSKYWYLNHTTTGRTSLPKCWLVSNGSYLNETHFSDDIEQQADNMITEMLQKEYMERQGKTPLGLVDLFVFSTSFYLISIFLHLVKIPTHRHIVGKSCPKPHRLNHMGICSCGLYKQPGVPVKWKR; *Пристапување# : NP_694870.1; NC_004296.1; P08669; *Опис : ОУН; GP-C ; *Uniprot Summary : за Функција : Стабилна сигнал peptide (SSP) е се расцепуваат но е очигледно задржана како трета компонента на ГП комплекс.На SSP е потребен за ефикасен гликопротеин изразување, пост-translational расцеп на GP1 и GP2, гликопротеин транспорт на клетката плазма мембрана, формирањето на заразни вирусни честички, и киселини, p H-зависни гликопротеин посредувана клеточна фузија.Уп.6, Бр.8 Glycoprotein G1 посредува вирус прилог да биде домаќин на рецептор алфа-dystroglycan DAG1. Оваа приврзаност предизвикува virion internalization главно преку clathrin - и caveolin-независен endocytosis.Уп.6, Бр.8 Glycoprotein G2 е класа I вирусни фузија со протеини, која ги насочува фузија на вирусните и домаќин endosomal мембрани, што доведува до испорака на nucleocapsid во cytoplasm.Мембрана фузија е посредство irreversable conformational промени предизвикани по acidification во endosome од Страна на сличност.Уп.6, Бр.8 Subunit структура : Гликопротеин G1 е homotrimer; disulfide се поврзани.Гликопротеин G2 е homotrimer.GP2 homotrimers се поврзе со GP1 homotrimers да се формира, со стабилна сигнал peptide, општ ЛЕКАР-комплекс.Се поврзува со домаќинот DAG1. Во инфицирани клетки, оваа интеракција се намалува изразување на функционална домаќин DAG1. GP-комплекс се поврзува со протеин Z, кој се поврзува со ribonucleocapsid; овие интеракции supposely предизвикаат virion младиот и надежен.Уп.4, Бр.6 Subcellular локација : Стабилна сигнал peptide : Virion мембрана; Mult.

Детали

Свеж

Избор на клиенти