.

.

New
1 ТОА AUGUSTUS како OCTAVIAN 40BC Автентични Антички AR Ro Denarius Добра

1 ТОА AUGUSTUS како OCTAVIAN 40BC Автентични Антички AR Ro Denarius Добра

DEN 854.40

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета CRI 300; РСЦ 514; Sydenham 1326b; Kestner 3803; сп.BMCRR Галија 86-88 Bare главата десно, облечен мала брада; C ЦЕЗАР III VIR R P C околу.Thunderbolt; П SALVIVS IMP COS DESIG наоколу.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Augustus - Римскиот Император : 27 Б. В. - 14 A. D. Како Octavian : Член на Втората Triumvirite, 43-33 Б. В. Како Octavian, Imperator, 31-27 Б. В. Како Augustus 27 Б. В. - 14 A. D. | Grand-внук и усвоени син на Јулиј Цезар Сопруг на Scribonia и Livia Татко на Јулија (од Scribonia) Брат на Octavia Брат-во-закон на Марк Антониј Татко-во-закон на Маркел, Агрипа и Тибериј Adoptive татко на Тибериј и Нерон Клаудиј Drusus Чичко на Антонија Гранд-чичко на Germanicus, Клаудиј и Livilla Дедо на Гај Цезар, Lucius Цезар, Агрипа Postumus, Јулија Помладите и Agrippina Високи Пра-дедо на Нерон Цезар, Drusus Цезар, Калигула, Agrippina Јуниор, Drusilla и Јулија Livilla пра-Пра-дедо на Нерон |Augustus (латински : Impertor Цезар Dv Flius Augustus; 23 септември 63 П.Н.Е. - 19 август 14 АД) е основач на Римската Империја и нејзината првиот Император, владејачката од 27 П.Н.Е., се до неговата смрт во АД 14.Тој е роден Гај Octavius во стар и богатите equestrian гранка на plebeian Octavii семејство.Неговата мајчинската голема-чичко Јулиј Цезар бил убиен во 44 година П.Н.Е., и Octavius беше именуван во Цезар како ќе својот усвои син и наследник, ти.

Детали

Свеж

Избор на клиенти