.

.

New
1 ТОА ЈУЛИЈА DOMNA Автентични Антички AR Римска Монета ТЕРА Denarius Ch VF NGC

1 ТОА ЈУЛИЈА DOMNA Автентични Антички AR Римска Монета ТЕРА Denarius Ch VF NGC

DEN 19171.20

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета Коен 35; BM 21 Certification : NGC Древните Ch VF 4683278-011 IVLIA AVGVSTA, Обвиткан биста право.FECVNDITAS, Тера полулегнал лево под грозје лозата, одмор лево лактот на кошница и ставање на десната страна на голем небесните свет расфрлани со ѕвезди, во кој се движи на четири фигури ги претставуваат Четирите годишни времиња.Ретки : само пет примероци во Река Devnia соберат.Коен е 20 франк вредност, точно во првото издание бр. 21, е misprinted како 2 франци во второто издание.Ретки средината bronzes и многу ретки sestertii и aurei од ист вид се познати.За разлика од овие монети, на Domna, ист тип, исто така, се појави само на медалјони на Hadrian и потоа Commodus, и во двата случаи со легендата TELLVS STABIL : Gnecchi pl. 145,12 и pl. 86,8-10 и pl. 87,1.Иако оваа монета е само малку наместо ретки.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Во античката Римска религија и митот, Tellus Матер или Тера Матер ("Мајката Земја") е божица на земјата.Иако Tellus и Тера едвај се разликуваат во текот на Царскиот ера, Tellus беше името на оригиналната земјата божица во религиозните практики на Републиката или порано.На научник Varro (1 век Н.Е.) листи Tellus како една од ди selecti, дваесет и директорот богови на Рим, и една на дванаесет земјоделски божества.Таа е редовно поврзан со Церес во обредите кои се однесуваат на земјата и земјоделски плодноста.Атрибути на Tellus беа рог, или гроздови на цвеќе или овошје.Таа е обично прикажан полулегнал.Неа.

Детали

Свеж

Избор на клиенти