.

.

New
1 ТОА Римската Република 78BC Антички Рим AR Монета LIBER LI Ch VF Добра NGC

1 ТОА Римската Република 78BC Антички Рим AR Монета LIBER LI Ch VF Добра NGC

DEN 1315.20

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета Sydenham 779; Crawford 386/1 Certification : NGC Древните Ch VF 4238772-053 Ivy-wreathed раководител на Liber (или Bacchus) право, thyrsos преку рамо.LCASSIQF, Лозаро-wreathed раководител на Libera лево.Оваа denarius се верува дека имаат бил погоден од истиот Л. Касиус Longinus кој продолжи да служи како praetor во 66 година пред христа.Опис на Татко Liber на obverse и Libera на задната може да се рекламирате на основањето на храмот во близина на Циркус Maximus на Aventine Ридот на Церес, Liber и Libera од moneyer е предок, Spurius Касиј во Б. В. 493.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Кликнете тука за да ги видите сите парички на Римската Република за saleor прочитајте го Упатството на Монети од Римското Republic In античката Римска религија и митологија, Liber, исто така познат како Liber Фра ("слободен Татко"), бил бог на лозарство и вино, на плодноста и на слободата.Тој е патрон бог на Рим plebeians и беше дел од нивните Aventine Тријада.Неговиот фестивал на Liberalia (Март 17) стана поврзани со слободата на говорот и правата прилог на доаѓањето на возраст.Неговиот култ и функции беа повеќе поврзани со Romanised форми на грчката Дионис/Bacchus, чија митологија тој дојде да ги споделите.Во античката Римска религија, Libera била божица на вино, плодноста и слобода.Libera беше женски еквивалент на Liber (слобода), додека нејзиното име е во женски облик.Таа првично беше на Курзив божица; во некое време во Рим Царски или многу рано Републиканската епохи, таа беше поврзан со Liber, исто така познат како Liber Ап.

Детали

Свеж

Избор на клиенти