.

.

New
1 ГР MEHERDATES Parthian Usurper Кралот 49AD РЕТКИ Ancien Denomination_in_description VF NGC

1 ГР MEHERDATES Parthian Usurper Кралот 49AD РЕТКИ Ancien Denomination_in_description VF NGC

DEN 2344.80

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета Изгрејсонце 417-8; Брегот 368 (Vonones II)Сертификација : NGC Древните VF Strike : 4/5 Површина : 3/5 4680614-005 Facing биста, облечен тиара; ѕвезди flanking.Стрелец (Arsakes I) со седиште правото на престолот, држи лак.По Vardanes беше убиен за време на лов експедиција, на Parthian благородништвото апелираше до Римскиот император Клаудиј (р. 4154 АД) во 49 АД за ослободување на заложници принцот Meherdates да се предизвик Gotarzes.Ова се вратиле на негова глава кога Meherdates беше предаден од страна на гувернерот на Edessa и Izates бар Monobaz на Adiabene; тој беше уапсен и испратен Gotarzes, каде што тој беше дозволено да живеат откако неговите уши осакатени, акт со кој се изземени од него наследување на престолот.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.На Parthian Империја (247 П.Н.Е. - 224 Н.Е.), исто така познат како Arsacid Империја беше голем Ирански политички и културни моќ во античките Иран, исто така познат како античка Персија.Нејзините вториот име доаѓа од Arsaces јас на Parthia кои, како лидер на Parni племе, основана во средината на 3 век П.Н.Е., кога тој го освои регионот на Parthia во Иран североисток, а потоа satrapy (провинција) во бунт против Seleucid Империја.Mithridates јас на Parthia (р.в. 171-138 П.Н.Е.) во голема мера се прошири империја со освојување на Медиумите и Месопотамија од Seleucids.Во својата висина, на Parthian Империја се протегала од северна достигне на Euphrates, во она што е сега централно-источна Турција, на источен Иран.Империјата, кој се наоѓа на Свила Патот трговија пат помеѓу Римската Империја во Медитеранскиот Басен и Хан Империја на Брадата.

Детали

Свеж

Избор на клиенти