.

.

New
1 ТОА DOMITIAN 85AD Virtus Храбри Квалитет Автентични Anci Како XF NGC

1 ТОА DOMITIAN 85AD Virtus Храбри Квалитет Автентични Anci Како XF NGC

DEN 2328.00

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста од страна на светски познатиот антички паричка во областа, S - В. Ќе се наддавање на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Во Римската митологија, Virtus бил божество на храброста и воена сила, персонификација на Римската основа на virtus.Грчкиот еквивалент божество беше Arete.Тој/таа е идентификувана со Римскиот бог Honos (персонификација на честа) и често беше чест заедно со него, како што е во Храмот на Virtus и Honos на Порта Capena во Рим себе.Virtus беше одредена доблест во Антички Рим.Тоа носи конотации на храброст, машкост, извонредност, храброст, карактер, и вредност, се смета како машка сила (од латински vir, "човек").Тоа беше така често, изјави основа на Римските цареви, и беше прикажани како божество-Virtus.Domitian - Римскиот Император 81-96 A. D. 69-71 A. D. - Цезар (под Веспазијан, со Тит)71-79 A. D. - Цезар (под Веспазијан, Тит како Imperator)79-81 A. D. - Цезар (под Тит)81-96 A. D. - Единствена Владеење Син на Веспазијан и Domitilla Постар Брат на Тит и Domitilla Помлад Маж на Domitia Татко на deified син и една ќерка, имиња unkown Чичко на Јулија Titi Adoptive татко и голема-чичко на Веспазијан Јуниор |Domitian (латински : Тит Флавиус Цезар Domitianus Augustus; 24 октомври 51 - 18 септември 96) беше Римски Император од 81 до 96. Domitian е третиот и последниот император.

Детали

Свеж

Избор на клиенти