.

.

New
1 ГР KLAZOMENAI во IONIA Автентични Антички 387BC грчки Denomination_in_description F NGC

1 ГР KLAZOMENAI во IONIA Автентични Антички 387BC грчки Denomination_in_description F NGC

DEN 11491.20

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета вистината и пророштвото; стрелаштво; медицина и исцелување; музика, поезија и уметности; и повеќе.Аполон е син на Зевс и Leto, и има близнак сестра, chaste huntress Artemis.Аполон е познат во грчката влијание Etruscan митологија како Apulu.Аполон е поклони во двете антички грчки и Римски религија, како и во современото Грчко-Римски Neopaganism.Како покровител на Делфи (Pythian Аполон), Аполон беше oracular бог - пророчки божество на Delphic Oracle.Медицина и исцелување беа поврзани со Аполон, без разлика дали преку самиот бог или посредувани преку неговиот син Asclepius, но Аполон е исто така се гледа како бог кој би можеле да се донесе болни-здравје и смртоносна чума, како и оној кој имал можност да се излечи.Меѓу божјиот затворски трошоци, Аполон стана поврзани со власт над колонисти, и како патронот заштитник на стада и стада.Како лидер на Muses (Apollon Musagetes) и директор на нивниот хор, Аполон функционира како патрон бог на музика и поезија.Хермес создал lyre за здраво.

Детали

Свеж

Избор на клиенти