.

.

New
1 ГР STECTORIUM Stektorion ФРИГИЈА РЕТКИ Possibl Unpubl Denomination_in_description Добра

1 ГР STECTORIUM Stektorion ФРИГИЈА РЕТКИ Possibl Unpubl Denomination_in_description Добра

DEN 11491.20

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета од Хера, тој обично се каже дека е татко Ares, Hebe и Hephaestus.Како Валтер Burkert истакнува во својата книга, грчката Религија, "Дури и боговите кои не се неговите природни деца адреса него како Татко, и сите богови пораст во негово присуство." За Грците, тој беше Цар на Боговите, кој ја надгледуваше универзумот.Како Pausanias почитуваат, "Дека Зевс е цар на небото се вели заеднички за сите луѓе".Во Хесиод е Theogony Зевс доделува на различни богови т.

Детали

Свеж

Избор на клиенти