.

.

New
1 ГР HERAKLEIA во LUCANIA Ретки 3-1CenBC Антички грчки Denomination_in_description VF NGC

1 ГР HERAKLEIA во LUCANIA Ретки 3-1CenBC Антички грчки Denomination_in_description VF NGC

DEN 1276.80

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета HN Италија 1437 Certification : NGC Древните VF 4281760-002 Head на Атена десно, облечен Коринтскиот шлем.Јас-HPAKEIN, merman-како морски божественоста, можеби Glaukos, стои во право, држи штит и копје.Основан е заедно со Тарас и Thourioi во 433 Б. В., тоа подоцна стана седиште на генералното собрание на Italiot Грците : конечно му се предадат на Римјаните во 272 B. C. Сте наддавање на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Атена или Athene (латински : Minerva), исто така познат како Pallas Атена, е божица на војната, цивилизација, мудрост, сила, стратегија, занаети, правда и вештина во грчката митологија.Minerva, Атена е Роман инкарнација, ги слични атрибути.Атена е, исто така, прецизното придружник на херои и божицата на херојски потфат.Таа е богородица покровител на Атина.Атињаните изграден Партенон на Акропол на својот имењак град, Атина, во нејзина чест (Атена Партенос).Атена е култ како покровител на Атина се чини дека постоеле од најраните времиња и беше толку упорни дека архаичните митови за неа беа recast да се прилагодат на културни промени.Во нејзината улога како заштитник на градот (polis), многу луѓе во текот на грчкиот свет поклони Атена, како Атена Polias ("Атена на градот").Атина и Атена мечка etymologically поврзани имиња.Glaucus беше грчки пророчки море-бог, роден е смртен и се сврте бесмртна по јадење магична билка.Тоа беше се верува дека тој најчесто се дојде до спасувањето на морнарите и рибарите во бури, откако еднаш бил еден себе.Parents Glaucus' родителство е различен.

Детали

Свеж

Избор на клиенти