.

.

New
1000 ТОА Metellus Scipio Непријател на Јулиј Цезар 47BC Ancie Denarius Ch F NGC

1000 ТОА Metellus Scipio Непријател на Јулиј Цезар 47BC Ancie Denarius Ch F NGC

DEN 19171.20

Стока
Достапно.

Caecilius Metellus Пие Scipio Imperator : 47-46 B.Херкулес стои соочува, десната рака на колкот, потпрена на клубот обвиткан со лав кожата и поставување на камен LEGFC нагоре кон лево, EPPIVS за статус надолу за да во право. Тој им заповедал на централната линија на Pompey армија во Pharsalus, по што тој побегнал во Африка и да формира сојуз со Juba, кралот на Numidia.Објектот е за продажба е ТОКМУ како на СЛИКАТА, со уникатно нумерирани Сертификат за Автентичност, која вклучува СЛИКА НА ОБЈЕКТОТ заедно со вредни историски информации. Eppius, легат. Сребро Denarius 18mm (3.Посета http : //www.Врвен квалитет професионална презентација го прави овој радост за собирање и уникатен подарок идеја за пријатели и семејство.По Pompey е поразот од Цезар во Pharsalus (Грција) во 48 и тогаш неговото последователно убиство, неговите следбеници се собраа во Африка и во неколку од нив го погоди ковањето на монети на своја сметка.Еден од нив беше Metellus Scipio кои произведуваат пет прашања еден сам, три други со легат Junianus како што е тука е и петтата со М.ЗАДОВОЛСТВО ЗАГАРАНТИРАНА - 30 ден парите назад гаранција.Оваа монета е погоден за време на неговиот Африкански кампања и тип се однесува во Африка и на плодноста на таа провинција.Референца : Caecilia 50 Б./shops/buy-ancient-greek-roman-biblical-coins за да ги видите повеќе големи објекти како оваа. Африка 10 Syd. 52 и гувернерот на Сирија Б. 461/1 Certification : NGC Древните Ch F Strike : 4/5 Површина : 2/5 4281758-010 Small раководител на Африка право, носи слон кожата headdress жито уво пред, плуг подолу, SCIPIOIMP нагоре кон лево, QMETELL за статус надолу за да во право.Metellus Scipio Непријател на Јулиј Цезар 47 BC Антички Сребрен Римска Монета NGC i68751i68751 Authentic Античка Монета на : Римската Република Q.Тоа беше Metellus Scipio кои им се даваат на Cicero на Cataline заговор, беше конзул со Pompey во 52, и гувернерот на Selucia во 49.Scipio откриени на Cicero на Catiline заговор, беше конзул со Pompey во Б.Тој бил поразен од страна на Цезар во Thapsus.Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета & антички експерт со години на работно искуство.Тоа е неизвесно дали неговата употреба на IMP на сите од нив се гледа дека тој всушност поздравена како imperator од неговите војници или е наменета да го оправда своето ковањето на монети.

Детали

Свеж

Избор на клиенти