.

.

New
1 ТОА GORDIAN III Автентични Антички 244AD AR Римска Монета Antoninianus АУ NGC

1 ТОА GORDIAN III Автентични Антички 244AD AR Римска Монета Antoninianus АУ NGC

DEN 11491.20

Стока
Достапно.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета иако во некои неколку случаи таа е, но половина облечена, со превез фрлени во текот на долните екстремитети.Понекогаш таа е тивко седи, како да е совршено на неа леснотија и со ништо да се плашат.Тоа е да се каже, на нејзиното право или нејзината лева лактот почива на својот стол, и на рака поддржува нејзината глава, како и во Нерон.Или на друго место на еден од нејзините раце, е поставен над главата, став која старите мајстори се сметаат како карактеристика на repose.Таа го држи во еден или друг од нејзините раце или sceptre, или scipio, или hasta pura, или рог, или patera, или глобус.На некои медали постои во близина на нејзиниот запалени олтар; за други таа стои потпрена, или со својата рака врз, колона или cippus, имајќи понекогаш нозете прекрстени во мирна, лесно држење, носење на една од погоре наведените симболи, или на друг начин да се држи пред нејзините гранка или круна на маслиново масло, или дланка гранка.Значењето на овие различни ставови и атрибути е на целата премногу очигледно за да се бараат објаснување.Постојат медали на речиси сите цареви (со флагрантна inappropriateness за повеќето од владеењето) од Otho и Vitellius.

Детали

Свеж

Избор на клиенти